Elektriker arbetar för både privat och offentlig sektor. Så länge du inte upplever dig lida av elöverkänslighet kan du nog räkna med åtminstone ett par besök av elektriker under din livstid.
Det är alltid en het potatis att tala om elöverkänslighet, eller “elallergi” som vissa ibland kallar det. En populär referens att dra i sammanhanget är Chuck McGill från tv-serien “Better Call Saul”. Han påstod sig lida av just elallergi, vilket innebar att han levde i ett hus helt fritt från elektricitet. När han upplevde elektricitet i närheten fick han huvudvärk, ont i kroppen och panikkänslor. Han skyddade sig med en “rymdfilt”, vilket egentligen var en filt av folie, som hjälpte till att dämpa de elektromagnetiska fälten. Elöverkänslighet är en känslig fråga eftersom patienterna upplever symptomen, men de har aldrig kunnat bevisas i vetenskapliga tester och förnekas av bland annat Folkhälsomyndigheten. Det är dock en kittlande tanke hur dessa människor lever. En karriär som elektriker är åtminstone utesluten.
Installerar och reparerar
Så kallade “elallergiker” måste vara den enda typen av människor som elektriker aldrig får chansen att besöka. Annars är de åtminstone vid jämna mellanrum ute i både privata bostäder som offentliga byggnader och pillar på elledningar. De utför nya elinstallationer och reparerar gamla jobb. På många sätt håller de livet i schack genom att se till att vi har el dygnet runt. I princip alla människor är helt och hållet beroende av el för att kunna leva. Ja, om man nu inte är elallergiker förstås. Läs mer om elektriker på denna webbsida: elektrikertäby.com
Andra inlägg
- Takläggare i Gävle kan konsten att skapa ett hållbart skydd
- Om du ska bygga altan i Stockholm
- Solceller - dags att ta steget?
- Sanering Stockholm - frågor och svar
- Snickare med gedigen erfarenhet i Åre
- Bra tips när du ska anlita snickare i Västerås
- Solfilm i Göteborg ger ett svalkande skyddslager
- Med fastighetsskötsel i Stockholm behåller byggnader sitt värde
- Viktigt med regelbunden golvslipning på Kungsholmen
- Golvslipning ger nytt liv åt Lidingös trägolv